Sărbătorim și plănuim la Katz GastroLab

Ambele imagini sunt preluate de pe pagina de instagram a Katz GastroLab.

De data aceasta o sun direct pe C. De obicei îi dau un mesaj pe whatsapp în care o întreb dacă poate vorbi. Acum sunt foarte bucuroasă încât consider că pot să trec peste mesajul prealabil: am reușit să depun declarația unică. Și nu oricum, ci în timp util, mai ales că nu îmi spusese nimeni că trebuie să o depun în 30 de zile de când mi-au iesit actele la PFA.

- Salut ! Mai știi că ziceai că vrei să ieșim undeva să bem ?
- Da, răspunde C. Ce ai mai găsit de data aceasta ?
- Păi, e un local recomandat de o altă prietenă de-a mea. Se numește Katz GastroLab și este un restaurant în București, astfel încât să îți fie și ție ușor să ajungi și să pot spune că am fost din nou turist în București și l-am vizitat și eu (pentru cititor, eu stau în Ilfov, așa că fiecare drum în București este ca o excursie). Ce mi-a plăcut foarte mult este că au sigla cu o pisică și știi că sunt înnebunită după pisici, că este un restaurant chiar în centrul Bucureștiului, mai exact foarte aproape de Cișmigiu (strada Poiana Narciselor, nr.1). Am putea ca după ce ne distrăm să mergem să ne plimbăm puțin prin Cișmigiu.
- Ok. Rămâne pe mâine seara ? Faci tu rezervare ?
- E în regulă mâine. Oricum azi nu puteam, că nu aveam cu cine să îi las pe cei mici. Și da, fac eu rezervare. Au pe site o rubrică intitulată "Rezervă aici!" Selectezi numărul de persoane, data, ora, dai click și mai completezi date ca prenume, nume, e-mail și telefon, apeși pe butonul "Trimite rezervarea" și totul e gata. Îmi place că au o rubrică în care poți menționa dacă vreuna dintre persoane are alergii sau se dorește vreo masa preferată. Eu m-am gândit la ora 20:00. E bine? Aș vrea să fie un girl night out.
- E bine.
- Și până nu închizi, dacă nu mai am cu ce stb (autobuze) să mă întorc, pot rămâne la tine peste noapte?
- Mai intrebi? Hai, ne vedem mâine.

Ajungând acolo ne-am dat seama că avem parte și de muzică bună, Katz GastroBar fiind și un local de concerte, iar fix in seara aceasta aveam parte de un concert jazz. Nu mai ascultasem până atunci jazz, dar nici nu aveam feeling că nu ne-ar plăcea.

Înăuntru am fost conduse la masa noastră. Ni s-a adus meniul. Eu am constatat foarte fericită că au și mâncare pentru vegetarieni și vegani.

– Uite, C., am și eu ce să mănânc ! am exclamat eu foarte fericită. De 4 ani de când nu mai mănânc carne am mereu o strângere de inimă ori de câte ori calc într-un restaurant. Pentru că cele mai multe ori nu ne iau în considerare și pe noi vegetarienii/veganii la alcătuirea meniului și ajung să mănânc cartofi prăjiți.

– Mă bucur pentru tine. Am avut și eu perioada mea de vegetarianism, dar acum mă voi bucura de prepratele cu carne. Hai să ne alegem. Luăm și un vin ?

– Desigur, ce ieșire de fete ar mai fi asta, dacă nu am avea și vin pe masă !

Eu mi-am ales o porție de Tagliatelle cu salsa de trufe și semințe de rodie, iar ca desert un Carrot Cake. C. și-a ales o porție de Aripioare asiatice și Cheesecake. Vinul pe care l-am ales împreună a fost un Byzantium Rose.

Imagini preluate atât din galeria, cât și din meniul online de pe pagina celor de la Katz GastroLab.

Muzica Jazz este pe gustul nostru, nu ne calmează demonii ca alte tipuri de muzică, ci doar îi sedează – le cântă un cântec cu un fluier fermecat astfel încât să ne lase o vreme în pace…să putem savura mâncarea și conversația. Cum nu ne mai auzisem de dinainte de a intra eu în concediul de creștere al copilului aveam ce să ne povestim ca să ne punem la curent. Am băut în cinstea PFA-ului meu prospăt deschis și a depunerii cu brio a declarației unice.

Am vorbit bineînțeles și despre planuri de viitor: eu i-am spus că am de gând să public o carte cu poezii, așa cum visez din copilărie, iar C. nu mi-a spus concret planul ei, dar am căzut de acord ca să sarbătorim într-un cadru mai larg (adică cu mai mulți prieteni), dar mai restrâns (să nu fie străini), tot aici, la Katz GastroLab. Katz GastroLab organizează și petreceri private: aniversare, botez, corporate party etc. A noastră petrecere va fi doar private; organizată într-o casă interbelică, cu servicii de catering, cu meniu internațional (ca să satisfacem toate gusturile). Va fi o petrecere desfășurată într-un secret attic, o parte din interiorul restaurantului fiind într-un pod, dându-ți atât impresia de intim, de demult (ca o tinerețe mereu actuală), cât și de insulă secretă, pe care nu poți ajunge decât dacă știi cum.

Nu pot să nu amintesc că cei de la Katz GastroLab au pregătit catering-ul pentru artiști de pe scena internațională cum ar fi (o să enumăr pe cei ce țin de muzica rock, pentru că cu ea rezonez, dar pe restul vă las să îi descoperiți pe pagina lor): Hollywood Vampires, Powerwolf, Five Finger Death Punch, Deep Purple, Amon Amarth and Bleed from Within.

Imagine preluată de pe profilul de intagram al Katz GastroLab.

După seara aceasta faină ne îndreptăm pașii prin Cișmigiu, respirând aerul curat al nopții, având încă în urechi fluierul magic pe care concertul de jazz ni l-a împrumutat ca să ne anestezieze gândurile. De Cișmigiu mă leagă o amintire dragă: prima noapte albă din facultate fiind pretrecută în acest parc alături de 3 oameni minunați.

Poate o să facem și un private party unde să îl chemăm pe Emerich Imre și pe Ada Milea sau pur și simplu o să facem o petrecere karaoke pe muzică folk și o să vă povestesc cum a fost, dar până atunci bazele planurilor mărețe au fost puse în acest articol scris pentru Spring SuperBlog 2024.

Ține minte: Ești perfect/ă așa cum ești !